Touhutassun Superviikonlopun aiheet koskettavat kaikkia koirien kanssa tekemisissä olevia. Käsittelyssä ovat arkielämän suuret kysymykset ja ongelmat: hihnassa käyttäytyminen, johtajuusongelmat sekä koirien aggressiot. Koko viikonloppu tarjoaa varmasti suuria oivalluksia monelle koiranomistajalle ja koirankouluttajalle.

Työpaja käsittää luentoa sekä työpajakoirakkojen koulutuksen seuraamista ja käytöksen tulkintaa. Työpajakoirakoiksi haluavat ilmoittautuvat etukäteen Heinille samoin kuin yleisöilmoittautujat, mutta liittävät mukaan koiran tiedot ja lyhyt esittely sen työpajan aiheeseen liittyvästä käytöksestä.

Superviikonloppu järjestetään Kurikassa, Lemmikkipalvelu Touhutassun tiloissa:

Selkätie 199
61300 KURIKKA


JOHTAJUUSONGELMIA? - työpaja

La 2.10 klo 10.00-13.00

Miten johtajuusongelma määritellään? Mikä on johtajuusteorioiden tausta? Pätevätkö ne kaikkiiin koiriin ja kaikkiin ongelmiin? Voiko johtajuusongelman taustalla olla myös muita tekijöitä?

Johtajuusteoriat ovat käytössä kautta maapallomme ja niiden kautta on selitetty mitä moninaisempia käytösongelmia. Mihin nämä teoriat perustuvat? Miten käyttäytymistiede suhtautuu niihin? Tämä luento sopii kaikille, jotka haluavat laajemman käsityksen käytöshäiriöiden taustoihin unohtamatta koiran lajityypillistä käytöstä. Monen omistajan arkipäivää ovat johtajuusharjoitukset, mutta miksi ne eivät toimi kaikille ja miksi toisinaan toimivat? Omistajan yöunet menevät herkästi johtajuussyytösten kautta ja siksi luennon ilmapiiri tulee olla keskusteleva ja perusteleva, ilman sormella osoittelua höystettynä tieteellisellä näkökulmalla.

Tule keskustelemaan ja saamaan uusia oivalluksia!

 Työpajassa otamme käsittelyyn neljä koirakkoa, jonka johtajuusongelmaksi uskottua käytöstä pohdimme teoriassa ja käytännössä rakentavassa hengessä. 

Kouluttaja:
Eläinkouluttaja Erkku Kottonen, Suomen Eläinkoulutuskeskus

Hinta: 15 € (sekä koiralliset että koirattomat)

 

HIHNASSA KULKEMISEN KIROUS - työpaja
La 2.10 klo 14.00-17.00

Kireän hihnan kirous ja miten siitä päästään eroon?

- Tiukkaa analyysia hihnassa kulkemisesta, kuka ohjaa ketä ja ymmärtävätkö molemmat toisiaan? Onko hihnakäytös hyvä tapa vai sarja opittuja toimintoja?

- Käydään läpi eri tapoja opettaa hihnassa kulkemista rotuominaisuudet huomioon ottaen, kuinka motivoida erilaisia koiria? Välineiden hyväksi käyttö opettamisessa ja arjessa. Hihnakäytös ihmisen näkökulmasta, mitä ihmisen pitää osata ja ymmärtää?

Työpajassa otetaan käsittelyyn neljä koirakkoa, jotka kärsii hihnassa kulkemisen vaikeuksista. Työpaja-koirakot ilmoittautuvat etukäteen Heinille.

Kouluttaja:
Eläinkouluttaja Erkku Kottonen

Hinta: 15 € (sekä koiralliset että koirattomat)


Kuva: Meeri Alanko

 

KOIRIEN AGGRESSIOT-luento

Su 3.10 klo 11.00-16.00

Mitä koiran aggressiot ovat ja mistä ne johtuvat. Miten aggressiivisen koiran kanssa pystyy elämään ja millä keinoin voi aggressiivista käytöstä vähentää tai poistaa kokonaan. Aggressiot saattavat kohdistua lapsiin, toisiin koiriin, erilaisiin ihmisiin tai asioihin. Omistajaa koiran hurja käytös yleensä säikäyttää, mutta keinoja koiran aggressioiden hallintaan löytyy.

Sunnuntaille emme ota työpajakoiria.

Kouluttajana:
Eläinkouluttaja Erkku Kottonen

Hinta: 25e

Lisätietoja tulee tuota pikaa myös Touhutassun nettisivuille.

Ilmoittautua voi jo nyt Heinille:

Heini Peura
Puh. 040-5176260
heini.peura (at) touhutassu.fi