Eilen istuttiin Heinin kanssa pöydän ääreen ja suunniteltiin alkuvuoden toimintaa. Tiedossa on Touhutassun Pikkujouluttelua 12.12 Kurikassa. Luvassa koiratarvikekutsuja sekä koirien kanssa reuhaamista. Tästä tiedotetaan lisää myöhemmin.


Vimma on sitä mieltä että Tammikuun pakkasilla vaan loikoillaan sisällä..

Tammikuussa jatkamme aktivointilenkkejä, joilla siis reippaillaan ja koulutellaan sään mukaan. Mitä kylmempi on niin sitä enemmän tietysti liikutaan. Lenkit on taas eritelty aikuisille ja pennuille ja samalla korttisysteemillä mennään kuin tähänkin asti: kolme lenkkiä ostetaan kerrallaan (30e) ja korttia rei'itetään lenkkejä käytettäessä.

Koulutuslenkit
Sunnuntaisin 16.1, 23.1., 30.1., 6.2., 13.2., 20.2.
Pennut klo 11.00-12.00
Aikuiset klo 13.00-14.00

Pentulenkit on oiva tapa pitää yllä kontakteja muihin koiriin, hihnakäytöstapoja sekä tietysti harjotella uusia asioita. Aikuisten lenkeillä perehdytään enemmän ohituksiin, kontaktiin ja luoksetuloon. Oikeastaan lenkeillä harjoitellaan hyvin samoja asioita kuin kursseillakin, mutta pysytään liikkeessä, ettei tule kylmä. Pakkasraja varmasti mietitään lenkeille.

Lenkille ilmoittautuessa laita mukaan nimi, osoite ja puhelinnumero sekä millaisen koiran kanssa olet lenkille tulossa. Ilmoittautua voi suoraan sähköpostilla: [email protected]

30e / 3lenkkiä (10e/krt)
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Luennot ja työpajat:


Koulutustekniikka 1
Torstaina 20.1 klo 18.00 Kurikassa
-ajoitus, kriteeri, vahvistetiheys, motivaatio, oppimishistoria
10e kesto n. 2h


Koulutustekniikka 2
Torstaina 27.1 klo 18.00 Kurikassa
-keston lisääminen, ärsykekontrolli, ketjutus
10e kesto n. 2h

Koulutustekniikka 1 ja 2 työpaja antaa vastauksia siihen miksi koira tekee virheitä, miksi koira ei toimi aina samalla tavalla, miksi koira ei opi jotain asiaa ja ylipäätään miten rakennetaan mielekäs ja kestävä suoritus. Luennot käyvät lävitse naksuttimen käyttöä sheippauksen ja ajoituksen apuna.

Työpajoihin otetaan 2 demokoiraa, eli esimerkkikoiria, joiden kanssa testataan teoriaa käytäntöön. Demokoirakoksi haluavat laittavat sähköpostilla tiedot myös koirastaan.

TOKO-liikkeiden ketjutus koesuoritukseksi
Torstaina 3.2 klo 18.00 Kurikassa
-miten päästä jatkuvasta makupalojen kädessä pitämisestä ja syöttämisestä eroon? Jaksaako koirani keskittyä pitkään koesuoritukseen? Miten voin ”palkita” koiraani myös kehässä?
Luennolla käydään lävitse TOKO-liikkeiden ketjuttamista kokonaisiksi suorituksiksi. Tutustutaan takaperin ketjuttamiseen, palkkaustyyleihin sekä siihen, mitä tehdä ketjussa tapahtuvien virheiden sattuessa.
10e


TOKO:n ylempien luokkien liikkeiden opetus
Torstaina 10.2 klo 18.00 Kurikassa
-millaisia tapoja ja menetelmiä on kouluttaa koiralle ruutuunlähetystä, tunnistusnoutoa sekä ohjattua noutoa? Oletteko kyllästyneet koirasi kanssa harjoitelemaan samoja liikkeitä yhä uudestaan? Ylempien luokkien vauhtiliikkeiden harjoittelu tarjoaa koiralle vaihtelua treeneihin ja valmistaa sitä tulevalle TOKO-uralleen.
10e

 

TOKO-porukan yhteistreenejä jatketaan vielä tammikuussa. Ensimmäiset kurssit: TOKO:n alkeet ja TOKO:n alkeet 2 (jatkotaso) alkavat viikolla 7 Seinäjoella.

Rapsutukset korakavereille !