Möllitokot, eli harjoituskokeet Kurikassa Touhutassun harjoituskentällä 25.9.2010 sekä 16.10.2010 (molempina päivinä samaan aikaan ja samat luokat ym.)

Selkätie 199, Kurikka

Klo 11.00 alkaen. Luokkajärjestys mölli, alo ja avo

Epävirallinen tottelevaisuuskoe. Luokat Mölli, Alo ja Avo
Ilmoittautuminen ennakkoon heini.peura (at) touhutassu.fi tai 040-5176260
Osallistumismaksu 5€ ennakkoon 7€ paikanpäällä.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mitä möllikokeessa sitten tapahtuu?

Möllikokeet on tarkoitettu koirakon oman harjoittelun seurantaan. Epävirallinen koe antaa ohjaajalle mahdollisuuden harjoitella koetilannetta koiran kanssa ja saada näin tärkeää informaatiota virallisia kokeita varten. Möllikoe voi olla edullinen tilaisuus yllättää koira kehässä esimerkiksi palkaten sen jostain tietystä liikkeestä, joka kokeessa on ollut hankala tai josta on jäänyt koiralle jokin ikävä kokemus koetilanteessa.

Mölli -luokka on kaikille koirille, jotka eivät ole vielä kilpailleet. Luokassa saa koiran palkita makupaloin tai leluin liikkeiden väleillä. Myös matkat ja ajat ovat noin puolta lyhyempiä (esim paikkamakuu 1min ohjaajan etäisyys koirasta noin 10metriä ((alokasluokka 2min ja 20metriä)). Mölliluokan aikana myös pyritään huolehtimaan siitä, ettei kehän ulkopuolella olisi kohtuuttomia häiriötekijöitä.

Epävirallisessa kokeessa on tuomari ja liikkeenohjaaja kuten virallisessakin kokeessa. Tämä tarkoittaa sitä, että kokeen seuraaminen on erittäin hyödyllistä esim TOKO:n alkeet -kurssilaisille malliksi tottelevaisuuskokeista. Näin saat käsitystä siitä, mitä kehässä oikein tapahtuu ja mihin harjoittelussa tulisi pyrkiä.


Kuva: Meeri Alanko