Syksyn toinen ja toistaiseksi viimeinen Mölli TOKO pidettiin tänään Kurikassa. Voisi kenttää kutsua melkein lumihangeksi. Sen verran oli lunta, että kengät peittyi. Siitä huolimatta monta hyvää tulosta ja suoritusta saatiin taas aikaiseksi. Mukana oli mukava rotukirjo: collieita, lapinkoira, bokseri, valkoinen paimenkoira, appenzelli, riiseni, rotikka.. monesta rodusta on tokoiluun kun sen ottaa vain asiakseen! Tosi pitkälle olivat ohjaajat koirineen jo päässee, kun miettii montako harjoitustuntia möllikokeeseen osallistumiseenkin jo tarvitaan. Jättehienoa! Kiitos osallistujille ja tämän kerran tuomarille Sarille.

Kurikassa on alkamassa tälle syksylle vielä pentukouluja, aktivointikurssia, tapakasvatusta, rähinäkurssia sekä tokokursseja. Osalla kursseista on vielä paikkoja saatavilla. Ottakaas nopsaa yhteyttä Heiniin, mikäli kurssille osallistuminen kutkuttaa.

Seinäjoelle suunniteltiin nyt kurssien loputtua alkavaksi aktivointilenkit, eli tiedossa reippailun välillä temppujen koulutusta ja harjoittelua:

Aktivointilenkit, Seinäjoki:

Sunnuntaisin 31.10, 7.11, 14.11, 21.11, 28.11, 5.12
PENNUT klo 11.00-12.00
NUORET ja AIKUISET klo 13.00-14.00

Lenkit ostetaan pääsääntöisesti 3kpl paketeissa, joka maksaa 30e. (10e/kpl)
Jos tulet mukaan siinä vaiheessa, että lenkkejä on jäljellä 1 tai 2, niin sekin kyllä onnistuu (10e/20e)

Saat aktivointilenkki -kortin ja tilisiirron lenkille tullessasi. Kortti täytyy olla jokaisella lenkillä mukana, se rei'itetään sitä mukaan kun lenkkejä käytetään.

Lenkille täytyy kuitenkin ilmottautua: [email protected]
(Jos tulet kolmelle lenkille, yksi ilmoittautuminen riittää. Ilmoittaudu aina uudestaan kun kortista loppuu lenkit niin tilisiirto tiedetään kirjoittaa valmiiksi)

-----------------------------------------------------------------------------------------

PENNUT: pennuille tarkoitettu lenkkiryhmä, jossa pennut alkaen 3-4kk (sellainen pentu joka pysyy reippailussa jo järkevästi mukana) ja yläikäraja pennulle 10-12kk riippuen vähän pennun käytöksestä ja koosta.

Lenkillä kierretään esimerkiksi törnävän puiston teitä ja pysähdellään siellä oleville kentille harjoittelemaan ja aktivoimaan pentuja. Talven aikana on myös hyvä nähdä muita koiria säännöllisesti ja muistaa jatkuva harjoittelu pennun kasvaessa, että murrosiän yli päästäisiin rauhallisesti ja järkevästi kehittämättä mitään suurempia ongelmia. Touhutassun pentukursseilla olleilla on näillä lenkeillä etulyöntiasema, sillä harjoittelussa käytetään paljon naksutinta. Lenkille voi silti osallistua vaikka ei aiemmin Touhutassun kursseilla olisi ollutkaan.

Harjoitellaan erilaisia temppuja, perustottelevaisuutta sekä hihnakäyttäytymistä.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

NUORTEN ja AIKUISTEN koirien aktivointilenkit: koiran ikä yli 10kk.
Aikuisten koirien lenkeillä keskitytään myös reippailun ohessa aktivointiin ja perustottelevaisuuteen. Hihnakäyttäytymistä sekä vastaantulijoiden ohittamista harjoitellaan myös kurssilla. Touhutassun kursseilla aiemmin olleilla on taas etulyöntiasema, sillä harjoituksissa käytetään mm. naksutinta.

Lenkeille ei voi osallistua vakavasti rähinäongelmaiset koirat (jotka ovat vaaraksi muille tai selvästi yksityistunnin tarpeessa). Touhutassun rähinäkurssilla ohjeet saaneet ovat tervetulleita tai Heinin yksityistunnilla käyneet, jotka tietävät miten koiransa kanssa harjoittelee. Jos olet epävarma voitko osallistua koirasi kanssa lenkille niin kysy Heiniltä!

(Ohjeet ja lenkkien hinnat löytyvät tuosta hiukan ylempää tekstistä)