Erkku käväisi viime viikonloppuna pitämässä Touhutassulla tuhdin paketin. Jokainen osallistuja tuntui saaneensa edes jotain oivalluksia lisää. Etenkin mielenkiintoinen aggressioluento toi uusia näkökulmia koirien "vihaisuuteen" ja antoi ainakin meille kouluttajille työkaluja aggressiivisten koirien kouluttamiseen. Paketti oli tuhti, sillä se oli osa Eläinkoulutuskeskuksen ongelmakoirakouluttajien aggressioluennosta.

Johtajuusluennolla meillä ei ollut yhtäkään koekoirakkoa paikalla. Erkku totesikin, ettei Etelä-Pohjanmaalla näemmä ole johtajuusongelmia. Toki johtajuusluentoja on perinteisessä muodossaan pidetty niin monta ja niissä kaikissa on käyty ehkä ne 10 johtajuusharjoitusta ja arkielämän sääntöä, jolla palautetaan johtajuus laumassa. Meillä oli tästä poiketen oikein mielenkiintoinen johtamattomuusluento, eli lähinnä mietittiin mihin johtajuusneuvot pätevät ja miksi. Perustelut niiden toimivuudelle kun harvemmin tulevat laumakäytöksestä vaan siellä on pohjalla kas kummaa käyttäytymistiede ja oppimisteoriat!

Mutta nyt on sitten luennot ohitse ja taskut täynnä uusia ajatuksia!

Kovasti mietitään talven ajan koulutuksia Seinäjoella. Etenkin pennuille yritetään kehitellä jotain aktivitteettia talvelle. Toiveita ja ideoita otetaan vastaan.